Via Belgica digitalis
15469
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15469,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Via Belgica digitalis

Categorie
Bezoek, Gemeentes, Heerlen, interactieve documentaires, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Monumenten, Onderbanken, Ontdek, Romeinen, Simpelveld, Tijdlijn, Valkenburg, Voerendaal, Websites, Websites mobiel/GPS
Over dit project

Via Belgica* Digitalis leidt je naar plekken in Limburg, waar sporen van het Romeins verleden zijn aangetroffen en naar markante plekken die duidelijk maken wat de Romeinen hier zochten en vonden: een zeer vruchtbaar landschap, dat ze ongetwijfeld deed denken aan hun land van herkomst. Waar je fraai kon wonen met mooi uitzicht, waar je graan en wijn kon verbouwen. Kon bouwen met een steensoort die zich “liet snijden als hout”. Hoe ze het landschap en de ondergrond hebben gebruikt, hoe ze hun bestuur hadden georganiseerd, kortom: hoe ze leefden. U kunt het allemaal ontdekken in deze uitgebreide site: dat kan thuis achter tablet of PC, maar ook onderweg met de speciale App.

*VIA BELGICA is de naam die in onze tijd is gegeven aan de oude Romeinse hoofdweg van Boulogne sur Mer naar Keulen, die dwars door Zuid-Limburg liep.De weg vormde een belangrijke route voor handel in de regio en over langere afstand. De weg bracht mensen bij elkaar en zorgde voor een periode van welvaart gedurende de tijd dat de Romeinen hier zaten.  Dat was gedurende 400(!) jaar, dus heel wat generaties Limburgers waren Romeinen geworden.

Via Belgica Digitalis is bedoeld voor iedereen, maar is met name ook gericht op jongeren en goed bruikbaar in het onderwijs.

APP: Via de site is een mobiele versie beschikbaar voor Apple en Android.

www.viabelgicadigitalis.nl