Venrays Museum
16312
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16312,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Venrays Museum

Categorie
Gemeentes, Heemkunde, Musea, Venray
Over dit project

Het Venrays Museum vindt u in het nieuwe gebouw de Borggraaf in het centrum van Venray. Het Museum verbindt de historie van Venray door middel van tentoonstellingen en samenwerking met andere historische instellingen, verenigingen, kerk en gidsen zowel in heden als verleden!

Het Venrays Museum is hét cultuurhistorisch museum van Venray en omstreken. Sinds 1958 wordt er aan een eigen collectie gebouwd die vanaf 1981 was ondergebracht in ’t Freulekeshuus. Sinds mei 2017 is deze collectie stap voor stap overgebracht naar De Borggraaf, het Huys van Venray.

Het museum verzamelt, bewaart, onderzoekt, presenteert en exposeert een vaste collectie van stukken, die representatief zijn voor het culturele erfgoed van Venray en omgeving. Daarnaast zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen te zien met een speciaal thema, meestal lokaal of regionaal, dat voor een breed publiek aantrekkelijk is.

venraysmuseum.nl