Valkenburg – Teekens aan de Wand
16307
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16307,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Valkenburg – Teekens aan de Wand

Categorie
Monumenten, Onze tijd, Valkenburg
Over dit project

Valkenburg heeft veel moois te bieden aan landschap en monumenten. Maar daarnaast bezit het Geulstadje ook ook enkele tientallen schitterende muurreclames.  Deze muurschilderingen zijn van vóór 1930. De vermoedelijk oudste, refererend aan een koninklijk bezoek van H.M. Koningin Wilhelmina ± 1895. Kuuroord  Valkenburg werd toen bezocht door de gegoede bovenlaag van de Nederlandse bevolking. Dat verklaart waarom we op meer dan 200 km afstand een reclame-uiting vinden die opwekt tot het reizen met de Batavierlijn in Rotterdam.

Met veel gevoel voor typografie en kleur zijn deze muurschilderingen aangebracht door schilders/vaklui uit die dagen. In onze eeuw worden de schilderingen gerestaureerd door vakschilders, grafisch ontwerpers en kunstenaars, gesponsord door vele bedrijven en instellingen. Er is ook een wandelroute samengesteld.

teekensaandewand.nl