Eijsdens verleden (stichting)
16078
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16078,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Eijsdens verleden (stichting)

Categorie
Eijsden-Margraten, Gemeentes, Heemkunde
Over dit project

De Stichting stelt zich ten doel ‘het bevorderen van het historisch onderzoek betreffende de gemeente Eijsden’. Later is dit verbreed. De onderzoeksresultaten zouden ‘middels het uitgeven van een tijdschrift of anderszins’ openbaar gemaakt dienen te worden.
De Stichting is volop aan de slag gegaan om de doelstellingen te verwezenlijken. Inmiddels zijn grote collecties foto’s, archiefmateriaal, bidprentjes, brochures, boeken en tijdschriften verzameld over Eijsden-dorp en de tot Eijsden behorende woonkernen, met uitzondering van Gronsveld en Rijckholt (waar de Stichting Grueles actief is). Nog steeds groeien de verzamelingen. De resultaten van het speuren en verzamelen worden vastgelegd in het kwartaalblad Uit Eijsdens Verleden, dat aan alle donateurs wordt toegezonden, of in boeken, die voor een schappelijke prijs worden aangeboden. Daarenboven toont de Stichting regelmatig delen uit de collecties tijdens tentoonstellingen.

eijsdensverleden.nl