Restauratie Atelier Limburg – Maastricht
16029
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16029,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Restauratie Atelier Limburg – Maastricht

Categorie
Advies-onderzoek, Maastricht
Over dit project

Stichting Restauratie Atelier Limburg (1987 >) Afgezien van museum- en erfgoedprofessionals, is bij niet veel mensen bekend dat Limburg het grootste en meest internationaal georiënteerde restauratieatelier in Nederland rijk is. De Stichting Restauratie Atelier Limburg heeft  17 vaste medewerkers en beschikt over een areaal aan moderne onderzoeks- en restauratieapparatuur.

De SRAL is gevestigd in de Wiebengahal, een industrieel monument naast het Bonnefantenmuseum. In dat museum heeft de SRAL een groot openbaar restauratieatelier ingericht waar spraakmakende, ook nationale restauratieprojecten aan het museumpubliek worden getoond.

De stichting is gespecialiseerd in onderzoek, conservering, restauratie en advies op het gebied van schilderijen op paneel en doek, polychrome sculptuur, schilderingen in kerken en historische monumenten en moderne en hedendaagse kunst. Op locatie kan de SRAL röntgenonderzoek verrichten en schilderijen bestuderen met infrarood-reflectografie. In het eigen laboratorium kunnen met diverse microscopische technieken verfmonsters worden geanalyseerd. Als initiator van een post-academische restauratieopleiding in Nederland in 1990, is de SRAL sinds 2006 partner van de Universiteit van Amsterdam waar de nationale restauratieopleiding vanaf dat jaar op last van het Ministerie van OCW is ondergebracht. Ook werkt de SRAL samen met Maastricht University, de Radboud Universiteit Nijmegen en de RWTH in Aken.

Openbaar restauratieatelier: Bonnefantenmuseum
openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
zie: bonnefanten.nl

sral.nl