Heerlen – Rijckheyt – archieven Heerlen e.o.
15628
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15628,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Heerlen – Rijckheyt – archieven Heerlen e.o.

Categorie
Advies-onderzoek, Archieven, archieven, Bezoek, Bibliotheken, Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Nuth, Onderzoek, Simpelveld, Voerendaal
Over dit project

Rijckheyt is de naam van het centrum waar de historische archieven en collecties van de gemeenten Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Nuth, Simpelveld en Voerendaal worden beheerd en beschikbaar gesteld.
Het cultuur-historisch erfgoed, ons collectieve publiek geheugen, is daarmee beschikbaar op één centrale plaats. Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis, heeft de volgende betekenis:

Rijckheyt is Middelnederlands voor “schat, schatkamer”. Rijckheyt staat ook voor de verrijking met historische kennis die klanten/bezoekers bij ons opdoen en in de vorm van onderzoeken en publicaties weer teruggeeft aan mensen in de samenleving.

De studiezaal is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag (oneven weken) van 12.00 tot 17.00 uur. NB. Tussen 12.00 -13.30 uur en op zaterdag wordt er geen archief- en collectiemateriaal uit de depots gehaald!

adres
Coriovallumstraat 9 (bij Thermenmuseum)
6411 CA Heerlen
T 045 – 560 44 01

www.rijckheyt.nl

U kunt ook online archieven doorzoeken