Onze soldaat – TV documentaire
15581
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15581,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Onze soldaat – TV documentaire

Categorie
Eijsden-Margraten, Gemeentes, Ontdek, Onze tijd, Tijdlijn, TV-Documentaires
Over dit project

Onze Soldaat is een documentaire over de emotionele verbintenis tussen twee continenten, die 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog springlevend is. De film vertelt het verhaal van de adoptie van de graven van twee Amerikaanse soldaten op de militaire begraafplaats in het Zuid-Limburgse Margraten.

Filmmaakster Jotja Bessems volgt haar ouders vanaf het moment dat ze contact krijgen met de familie van de soldaat, wiens graf zij hebben geadopteerd. En een adoptante van het eerste uur brengt met haar persoonlijke herinneringen en ontroerend archiefmateriaal het ontstaan van de grafadoptie in 1945 tot leven.

Onze Soldaat laat zien hoe dit bijzondere Limburgse fenomeen de herinnering aan de bevrijding levend houdt en van generatie op generatie wordt doorgegeven.

onzesoldaat.nl (website)
documentaire (korte versie – uitgezonden door KRO-NCRV april 2016)