Ondernemersgeschiedenis – LGOG/SHCL
15941
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15941,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Ondernemersgeschiedenis – LGOG/SHCL

Categorie
19e eeuw, Ontdek, Onze tijd, Tijdlijn, Websites
Over dit project

Invloedrijke ondernemers in Limburg

Welke ondernemers draaiden aan de knoppen van de Limburgse economie? Welke rol speelden zij in bedrijfstakken als delfstoffenwinning en industrie? Welke ondernemingen zetten Limburg blijvend op de kaart en versnelden haar industrialisatie? Hoe veranderden deze ondernemingen de provincie, en wat zien we daar vandaag de dag nog van terug?

Om deze vragen te beantwoorden richtten het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in 2013 de ‘commissie Geschiedenis van ondernemingen en het ondernemen in Limburg’ op. Deze naam wordt in het gebruik afgekort tot COOL. De commissie richt zich sindsdien op het in kaart brengen van de Limburgse ondernemersgeschiedenis. Deze website biedt het overzicht.

www.limburgseondernemersgeschiedenis.nl

e.homburg@maastrichtuniversity.nl