Gennep – Martinustoren
16090
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16090,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Gennep – Martinustoren

Categorie
Gemeentes, Gennep, Heemkunde
Over dit project

Bezoekerscentrum Martinustoren bevindt zich op een plek met een bijzondere historie. Meer dan 1000 jaar geleden werd hier namelijk voor het eerst een kerk gebouwd. Door de strategische ligging tussen Maas en Niers en de ligging vlakbij de Rijn heeft het Land van Maas & Niers een bijzondere geschiedenis te vertellen. Een geschiedenis die u tegenkomt in de lieflijke landschappen van de Maasduinen, de Maasheggen en de stuwwal. (Mookerheide, St. Jansberg en Reichswald)

De gratis toegankelijke Martinustoren stipt met zijn tentoonstelling de cultuurhistorie en de landschappen aan. De toren nodigt als het ware de bezoeker uit om deze landschappen, waarop hij vanuit de toren neerkijkt, al fietsend of wandelend te ontdekken.

Deze website geeft u per onderwerp via tekst, foto’s en film(s) informatie over de diverse onderwerpen. Via korte films krijgt u een indruk van onze fietsroutes.

martinustoren.nl