Margraten.org – portaalwebsite over Am. Begraafplaats
15565
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15565,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Margraten.org – portaalwebsite over Am. Begraafplaats

Categorie
Archieven, Bezoek, Eijsden-Margraten, Gemeentes, Monumenten, Onderzoek, Onze tijd, Tijdlijn
Over dit project

Margraten.org is de website met alle informatie over een van de grotere Amerikaanse militaire begraafplaatsen op het Europese vasteland, die algemeen bekend staat onder de naam ‘Margraten’.

Op deze website zijn verschillende projecten en initiatieven rond deze begraafplaats samengebracht. De site wil de geschiedenis van en herinnering aan de begraafplaats levend houden. Daarbij gaat de aandacht speciaal uit naar de menselijke verhalen achter de begraafplaats: zowel die van de gesneuvelde Amerikaanse soldaten als die van de ooggetuigen uit Margraten en omgeving, die de begraafplaats zagen ontstaan en waarvan velen een graf hebben geadopteerd.

De site geeft o.a. toegang tot Margraten Memorial, Virtueel Monument Margraten, Akkers van Margraten (over adoptanten van oorlogsgraven, een uniek fenomeen dat haar oorsprong vond in Margraten). Daarnaast ook links naar databases, publicaties, websites en sites over activiteiten op en rond de Amerikaanse begraafplaats.

www.margraten.org