Limburgse dialecten – streektaalfunctionaris
15658
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15658,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Limburgse dialecten – streektaalfunctionaris

Categorie
Archieven, Beek, Beesel, Bergen, Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gemeentes, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Horst, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuth, Onderbanken, Onderzoek, Onze tijd, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, taal & literatuur, Tijdlijn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Venray, Voerendaal, Weert
Over dit project

Limburgs is een rijk geschakeerde taal. Er bestaat feitelijk geen overkoepelend ‘Limburgs’. Limburgers spreken en schrijven over het algemeen in hun eigen plaatselijke dialect. Bestaat het Limburgs dan wel? Jazeker.
Het bestaat in de bonte verscheidenheid van allemaal plaatselijke dialecten. Samen vormen zij het Limburgs. Al die dialecten samen hebben het kenmerk dat het te beschouwen is als een aparte taalgroep, los van het Nederlands.

Deze website vormt een portaal naar de teksten en liedteksten in allerlei Limburgse dialecten. Ook zijn er diverse audio- en videofragmenten te beluisteren en te bekijken. De site vormt tevens een portaal naar alle mogelijke streektaal-gerelateerd informatie op internet, zowel binnen als buiten Limburg. Daarnaast is er actuele informatie over taal-activiteiten.
De site staat onder beheer van de provinciale ‘streektaalfunctionaris’, deze werkt vanuit het Huis voor de Kunsten in Roermond.

adres
Huis voor de Kunsten Limburg
Kapellerlaan 36
6041 JC Roermond
T. 0475 399 280
streektaal@hklimburg.nl

limburgsedialecten.nl