Heerlen – Land van Herle – historisch tijdschrift
15979
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15979,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Heerlen – Land van Herle – historisch tijdschrift

Categorie
Brunssum, Heemkunde, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Voerendaal
Over dit project

Het Land van Herle houdt zich al zestig jaar bezig met de geschiedenis van de regio Parkstad Limburg (de voormalige Oostelijke Mijnstreek). Oude jaargangen van het tijdschrift staan online en zijn te doorzoeken (met Google, dus ‘plain text’ – geen database).

Van 1950/2015 was dat het tijdschrift ‘Het Land van Herle’. Sinds 2016 heet het tijdschrift ´MijnStreek, historisch magazine voor Parkstad Limburg’ dat verschijnt in een nieuw formaat en nieuwe opmaak. Het werkgebied is nu geheel Parkstad Limburg – oostelijk Zuid-Limburg. (Heerlen met Hoensbroek, Landgraaf, Voerendaal en de gemeenten Brunssum, Onderbanken, Kerkrade, Simpelveld en Nuth)

Allerlei onderwerpen werden in de loop der jaren in de werkgroep en het tijdschrift behandeld. Alle aspecten van de historie van de regio kwamen aan bod: prehistorie, archeologie, middeleeuwen, mijnbouw, stedenbouwkundige ontwikkelingen en architectuur, maar ook genealogie, kunst en cultuur.

Sinds 1997 geeft de stichting in samenwerking met Historisch Goud – Rijckheyt, centrum voor Regionale geschiedenis (voorheen Stadsarchief) te Heerlen de monografieënreeks ‘Historische Reeks Parkstad Limburg’ uit. Sinds 2014 worden ook andere historische uitgaven over de regio in het boekenfonds opgenomen.

landvanherle.nl