Venray – Historisch Platform
16034
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16034,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Venray – Historisch Platform

Categorie
Gemeentes, Heemkunde, Venray
Over dit project

Het Historisch Platform Venray (HPV) is een samenwerkingsverband van organisaties op het gebied van streekgeschiedenis, de volkscultuur en de cultuurhistorie binnen de gemeente Venray.

Sinds de oprichting van het HPV in 1999 is het aantal aangesloten organisaties van uitgegroeid van 8 tot 43. Daarmee bestrijkt het HPV het gehele brede gebied van cultuurhistorie en het culturele erfgoed in en rond de gemeente Venray. Na de oprichtingsjaren is het accent vooral komen te liggen op samenwerking en communicatie, voorlichting en presentatie aan een breed publiek, jong en oud.

Het HPV heeft een groot aantal vrijwilligers dat zich bezig houdt met digitalisering van erfgoedmateriaal. Digitaliseren door middel van scannen en door middel van fotograferen. Deze groep is wekelijks actief in het Erfgoedhuis. De vrijwilligers helpen ook de verschillende verenigingen van het HPV met digitaliseren en ordenen van hun archieven. Tevens ondersteunen ze de leden bij het beheren van de websites binnen RooyNet.

historischplatformvenray.nl