Maasbree – Historische Werkgroep De Brede
16139
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16139,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Maasbree – Historische Werkgroep De Brede

Categorie
Gemeentes, Heemkunde, Peel en Maas
Over dit project

De doelstellingen van de Historische Werkgroep De Brede zijn het verzamelen en bewaren van voorwerpen en documenten uit het verleden, het uitgeven van publicaties en het beheren en openstellen van het museum “De Brede” te Maasbree.
Historie

De Historische Werkgroep De Brede is opgericht op 18 januari 1989 door een aantal bewoners van Maasbree. Deze wilden bereiken dat de historie van Maasbree en oude materialen bewaard zouden blijven. In 1990 hield de Historische Werkgroep
De Brede een eerste tentoonstelling in het toenmalige gemeentelager met de naam “Bree vruúger”. Deze tentoonstelling werd met enthousiasme ontvangen door de Maasbreese bevolking. De werkgroep kreeg veel gebruiksvoorwerpen uit de land- en tuinbouw.
In 1995 kreeg de werkgroep een grote loods om niet ter beschikking. De medewerkers van de werkgroep gingen hierin aan de slag om een museum in te richten. De offiële opening van het museum “De Brede” was op 27 april 1996. Dat de oprichting van het museum succesvol is, blijkt uit de vele bezoekers die in de loop van de tijd belangstelling hebben getoond. Niet alleen de inwoners van Maasbree en omgeving brengen een bezoek aan het museum, ook krijgt de Historische Werkgroep veel aanvragen voor een bezoek en rondleiding van buiten de regio. Het jaarlijks aantal bezoekers aan het museum is ca. 750.

debrede.nl