Venlo – Historie Venlo – oorlogsdoden
15913
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15913,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Venlo – Historie Venlo – oorlogsdoden

Categorie
Archieven, Onze tijd, Venlo
Over dit project

De verschrikkingen van een oorlog zijn niet te bevatten. Niettemin is deze site niet opgezet als een gedenkteken of monument voor slachtoffers in alle categorieën waarin het geweld heeft toegeslagen. De site is bedoeld om een zo waarheidsgetrouw mogelijk beeld te geven van hetgeen beide oorlogen aan mensenlevens van en in Venlo hebben gevergd.

In deze site wordt onder “gemeente Venlo” verstaan de gemeente Venlo zoals die in 2001 werd gevormd, alsmede dat gedeelte van de gemeente Maasbree dat op 1 oktober 1940 aan de toenmalige gemeente Venlo werd toegevoegd. Zij omvat in alfabetische volgorde de tegenwoordige stadsdelen Belfeld, Blerick, Steyl, Tegelen en Venlo. Het woord “Venlose” in de zoekmenu’s is steeds bedoeld in de omvattende betekenis van Belfeldenaren tot en met Venlonaren.

De website Oorlogsdoden Venlo 1940-1949 is samengesteld door Wiel Mercus (1927-2001) en is voortgezet door het Gemeentearchief Venlo.

historie.venlo.nl