Maastricht: Het geheugen van Maastricht
16374
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16374,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Maastricht: Het geheugen van Maastricht

Categorie
16e - 18e eeuw, 19e eeuw, Heemkunde, interactieve documentaires, Maastricht, Onderzoek, Ontdek, Onze tijd, Websites
Over dit project

Er zijn veel Maastrichtenaren die liefde koesteren voor hun erfgoed en interesse hebben in hun lokale geschiedenis. We willen al deze erfgoedliefhebbers graag uitnodigen om mee te doen in de dialoog en discussie over het erfgoed van Maastricht, en hun eigen verhalen te delen. Door verschillende gemeenschappen bij elkaar te brengen en informatie met elkaar te delen kunnen nuttige discussies ontstaan en kunnen we samen meer te weten komen over de geschiedenis van Maastricht.

Op deze online ontmoetingsplek kunnen deelnemers zelf gesprekken starten, maar ook bijdragen leveren aan de discussiepunten die door de moderator worden genoemd. Bovendien wordt regelmatig een hoofddoel gekozen. Het gaat vaak om een grotere thema (zoals militair erfgoed, religie of handel), waarbij we deelnemers vragen om actief met dit onderwerp aan de slag te gaan. De benodigde bronnen en informatie worden geleverd, maar deelnemers mogen ook zelf informatie aandragen en delen met anderen.

weblink: https://tijdlab.praatmee.nl/maastricht/