Heerlen vertelt – oral history
15983
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15983,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Heerlen vertelt – oral history

Categorie
Heerlen, Ontdek, Onze tijd, Websites
Over dit project

Heerlen Vertelt heeft de ambitie om de maatschappelijke betrokkenheid voor regionale geschiedenis bij de plaatselijke bevolking te stimuleren. Enerzijds worden jongeren meer bewust van de regionale geschiedenis, anderzijds worden ouderen meer betrokken bij het vastleggen. Anders dan met archief- of kranten stukken wil Heerlen Vertelt de geschiedenis vanuit een persoonlijke blik vast leggen. Dit alles zonder winstoogmerk.

Met de steeds groter wordende groep oudere inwoners is nú het moment om de geschiedenis en verhalen van Heerlen vast te leggen. Hierdoor zullen deze mooie verhalen voor iedereen toegankelijk blijven. Door middel van Heerlen Vertelt hebben mensen – met een betrokkenheid tot de stad Heerlen en haar historie – de mogelijkheid om hun verhaal te plaatsen.

heerlenvertelt.nl