St. Geertruid – Heemkunde St. Geertruid
16203
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16203,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

St. Geertruid – Heemkunde St. Geertruid

Categorie
Eijsden-Margraten, Gemeentes, Heemkunde
Over dit project

1.  De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en bevorderen van de heemkunde in de meest uitgebreide zin des woords; het, in het belang daarvan, verzamelen voor de toekomst bewaren en zo nodig conserveren van alle daartoe van belang geacht wordende gegevens, geschriften en voorwerpen – zowel op historisch als ambachtelijk, bouwkundig als archeologisch, als op welk ander terrein ook – betreffende het verleden en heden van Sint Geertruid en omstreken; alsmede het aanleggen van kunst-, dieren- en andere verzamelingen van welke aard ook.

2. Zij tracht dit doel te bereiken met alle daartoe geëigende, wettige middelen, en wel door:

a. het opsporen van-, het onderzoek naar- en de inventarisatie van- in de doelstelling bedoelde gegevens, geschriften, voorwerpen en verzamelingen.

b. het maken van studie en het publiceren daarvan.

c. het leggen en onderhouden van contacten met geestverwante en gelijkgerichte natuurlijke personen, verenigingen, stichtingen en andere instellingen en rechtspersonen.

heemkundestgeertruid.nl