Onderbanken – de 4spjrunk – Heemkunde
16178
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16178,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Onderbanken – de 4spjrunk – Heemkunde

Categorie
Gemeentes, Heemkunde, Onderbanken
Over dit project

Welkom bij de Heemkundevereniging De Veersjprunk. Nadat reeds enkele jaren verschillende enthousiastelingen op informele wijze, los van elkaar bezig waren geweest om informatie over de plaatselijke geschiedenis te verzamelen, is op 1-1-1989 de Heemkundevereniging De Veersjprunk opgericht.  Dit heeft een aantal werkgroepen opgeleverd waarvan de onderstaande twee actief zijn:
De leden van de werkgroep genealogie zijn vooral bezig met onderzoek naar familierelaties. Met name de vraag: “Wie waren onze voorouders, waar kwamen zij vandaan” houdt hen bezig, maar ook hoe leefden zij, wat waren hun bezittingen en gebruiken, geven aanwijzingen over relaties binnen en buiten leefgemeenschappen.
De werkgroep fotografie en film houdt zich vooral bezig met het verzamelen van oude foto’s, krantenartikelen en kleine documenten. Zij streeft er niet naar deze zaken daadwerkelijk (op papier) in bezit te hebben, maar wel in digitale vorm. Behalve met foto’s, houdt de werkgroep zich ook bezig met het digitaliseren van oude films en video’s.

de4sjprunk.nl