Noorbeek – Heemkunde Noorbeek
16171
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16171,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Noorbeek – Heemkunde Noorbeek

Categorie
Eijsden-Margraten, Gemeentes, Heemkunde
Over dit project

Cultuur en natuur. Dat zijn de waarden die de stichting Heem en Groen Noorbeek wil koesteren, ontsluiten en versterken. Een groepje enthousiaste mensen heeft de stichting nieuw leven ingeblazen en verzamelt alles wat het verleden en de tradities van Noorbeek en omgeving in beeld brengt. De activiteiten van de stichting bestaan o.a. uit het optekenen van herinneringen van bewoners, het verzamelen van foto’s en films van vroeger en nu, van bidprentjes, overlijdensberichten, krantenartikelen, boeken en tijdschriften en kenmerkende gebruiksvoorwerpen.
Voor de jeugd en andere belangstellenden worden rondleidingen georganiseerd langs karakteristieke landschappelijke en cultuurhistorische elementen. Noorbeek wordt gekenmerkt door bijzondere natuurwaarden en de stichting beijvert zich ervoor deze te behouden.

noorbeek.nl