Susteren Heemkunde Natuurvrienden
16210
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16210,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Susteren Heemkunde Natuurvrienden

Categorie
Echt-Susteren, Gemeentes, Heemkunde
Over dit project

De vereniging is in 1971 onstaan als een natuurvereniging. In 1977 is besloten  om de vereniging uit te breiden tot een heemvereniging . Naast de natuur werden ook de loale geschiedenis, de lokale dialecten, de eigencultuur tot onderwerpen die binnen de eigen structuren aandacht krijgen.

Naast het organiseren van een viertal thema-avonden,  het uitgeven van een kwartaalblad “De Heemklank”, twee of drie busreizen jaarlijks en de Kroedwösj zijn wij bezig met het opzetten van een archief en bibliotheek, organiseren we incidenteel tentoonstellingen en samen met Veldeke Echt een avond Sjterre Sjtraole. Tevens zijn we gestart met het uitgeven van boekjes over het Susterense en Dieterense heem.

Het werkgebied van onze vereniging is de oude gemeente Susteren ( vóór 1982) welke bestaat uit de dorpen Susteren (inclusief Mariaveld en Heide)  en Dieteren en de gehuchten Baakhoven, Gebroek en Broek. Verspreid liggende gebouwen zijn de Volmolen, Katsbekkermolen, Kamer, Rijkskamp en hoeve IJzerenbos.

natuurvriendensusteren.nl