Houthem – Heemkundevereniging Houthem
15971
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15971,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Houthem – Heemkundevereniging Houthem

Categorie
Heemkunde, Valkenburg
Over dit project

De Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach wil het Houthems verleden bewaren en toegankelijk maken voor iedereen met belangstelling voor deze oude pelgrimsplaats in het Geuldal.  Ten behoeve van inwoners, bezoekers, genealogen enz. worden historische bronnen  en gegevens  ontsloten.
De fotocollectie, waarbij o.a. via Facebook geprobeerd wordt om hiaten in de benoeming van afgebeelde personen, plaatsen, voorwerpen enz. te dichten,  is uitgebreid, terwijl de website ook een deel van de ansichtkaartenverzameling toont. Houthem was immers anno 1900 de trekpleister van het toeristenbezoek in Limburg!
Houthem-St. Gerlach, Broekhem (vroeger onderdeel van de gemeente Houthem) en de buurtschap Geulhem bijeen gebracht.
De website vermeldt ook een aantal links naar heemkundige en historische verenigingen in de regio, terwijl de heemkundevereniging ook deelneemt aan het provinciale kadasterontsluitingsproject AEZEL, een organisatie die in het Limburgse erfgoedlandschap een vooraanstaande rol speelt.

www.houthem.info