Hoensbroek – Heemkunde Hoensbroek
16116
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16116,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Hoensbroek – Heemkunde Hoensbroek

Categorie
Gemeentes, Heemkunde, Heerlen
Over dit project

Terugblikken op de geschiedenis van Hoensbroek is in verenigingsverband mogelijk in de Heemkundevereniging Hoensbroek.
Door dit in verenigingsverband te doen zijn er veel meer mogelijkheden om zaken te achterhalen die voor bepaalde mensen, families of groeperingen historisch belangrijk kunnen zijn.

Leden van onze vereniging zijn mensen die zich hebben toegelegd op het verzamelen van oude ansichten of die zich verdiept hebben in de ontstaansgeschiedenis van markante gebouwen. Soms heeft dat ook raakvlakken met het Breuker plat, het dialect van Hoensbroek. En dat kan uitgedragen worden door onder andere bijeenkomsten, al of niet geïllustreerd met dia’s en of oude films.
Maar dat kan ook in de vorm van publikaties in ons verenigingsblad of in andere vorm.

Ook onderzoeken naar het romeinse en middeleeuwse verleden zijn binnen de vereniging mogelijk, maar natuurlijk ook archeologie, stamboomonderzoek en onderzoek naar de herkomst van straatnamen met hun betekenis en achtergrond zijn onderwerpen, waaraan aandacht wordt besteed.

Op deze website kunt u vinden wat onze vereniging precies doet, hoe u lid kunt worden, welke activiteiten wij organiseren, aan welke werkgroepen u kunt deelnemen, waar u ons kunt vinden, enz.

heemkundehoensbroek.nl