Eugene Dubois – TV documentaire
15578
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15578,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Eugene Dubois – TV documentaire

Categorie
19e eeuw, Eijsden-Margraten, Gemeentes, Leudal, Ontdek, Prehistorie, Tijdlijn, TV-Documentaires
Over dit project

Dubois – de zoektocht naar de ontbrekende schakel. TV-documentaire* over de Nederlandse wetenschapper en avonturier Eugène Dubois, die in 1887 met zijn gezin naar Indonesië vetrok om als eerste ter wereld gericht op zoek te gaan naar de ontbrekende schakel tussen aap en mens. Na een jarenlange zoektocht vond hij op Java de fossiele resten van een mensachtige tussenvorm – Pithecanthropus erectus – waarmee hij  het gelijk van Darwin’s evolutietheorie bewees. In een wereld die vijandig stond tegenover de evolutieleer, begon voor hem daarna een tweede, nog langere zoektocht – die naar erkenning.
M.m.v. de bekende Britse auteur Redmond O’Hanlon.

*Helaas is de documentaire niet online beschikbaar, wel kunt u de trailer bekijken (volg de link onder). De website geeft meer informatie over het onderwerp en de makers.

www.eugenedubois.eu

trailer