De Gouden Peelhelm – TV documentaire
15585
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15585,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

De Gouden Peelhelm – TV documentaire

Categorie
19e eeuw, Gemeentes, Nederweert, Ontdek, Romeinen, Tijdlijn, TV-Documentaires
Over dit project

De Gouden Peelhelm is een documentaire* over de Romeinse helm die 1.700 jaar geleden in de Peel, op de grens van Limburg en Noord-Brabant, is terechtgekomen. De helm werd honderd jaar geleden teruggevonden door de arme turfsteker Gebbel Smolenaars. Tegenwoordig behoort de helm tot de topstukken van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

In de loop der tijd hebben zich tal van mythen rondom de helm gevormd. Is de Romeinse officier aan wie de helm toebehoorde, verongelukt? Heeft hij zijn bezittingen aan het eind van zijn diensttijd als dank aan de goden geofferd? Of is hij beroofd en vermoord…?

*Helaas is de documentaire zelf niet online beschikbaar. Wel de website met de nodige informatie over het onderwerp. De trailer vindt u onder onderstaande link.

www.peelhelm.eu

trailer