Margraten – Akkers van Margraten – documentaire
15921
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15921,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Margraten – Akkers van Margraten – documentaire

Categorie
Eijsden-Margraten, Gemeentes, interactieve documentaires, Ontdek, Onze tijd, Tijdlijn, TV-Documentaires, Websites
Over dit project

Akkers van Margraten is een project waarin getuigenissen van inwoners van Margraten en soldaten, die de aanleg van de Amerikaanse begraafplaats hebben meegemaakt centraal staan. Het project omvatte een TV-documentaire*, een boek en deze website. In de website is een interactieve tijdlijn** opgenomen, waarin fragmenten uit de TV-documentaire  geplaatst zijn in hun context.

Akkers van Margraten maakt onderdeel uit van de portaalsite Margraten.org,¬† de website met alle informatie over een van de grotere Amerikaanse militaire begraafplaatsen op het Europese vasteland, die algemeen bekend staat onder de naam ‘Margraten’.

*De TV-documentaire is helaas niet integraal online beschikbaar, maar wel te bestellen op DVD (zie de website). Interviews uit de documentaire zijn wel verwerkt in de interactieve tijdlijn.

**De tijdlijn is gebouwd in ‘Flash’ en is helaas niet geschikt voor iPad.

www.akkersvanmargraten.nl

www.margraten.org